Projekt A6 SEQUENCER

Význam projektu:

Sekvencer A6 MLS je vysoce všestranný a nezbytný systém navržený speciálně pro Ariane 6 a zaměřuje se na přesné rozdělení vícenásobného zatížení. Jeho vývoj je pečlivě naplánován tak, aby byla zajištěna spolehlivost, přesnost a adaptabilita, přičemž se dodržují přísné normy a rozsáhlé testovací protokoly.

Systém A6 MLS je navržen tak, aby zvládl separaci více druhů zatížení během startu Ariane 6. Sequencer zajišťuje správné pořadí příkazů, které usnadňuje rozmístění nákladu na určené oběžné dráhy. Proces vývoje zahrnuje několik fází: návrh, ověření, a výrobu, přičemž každá z nich zajišťuje, aby sekvencer splňoval všechny požadované specifikace vesmírných misí.

Konstrukce: 

Modulární konstrukce sekvenceru A6 MLS umožňuje flexibilní konfiguraci, která umožňuje provádění sekvencí, které kombinují různé typy výstupů podle požadavků konkrétních profilů mise. Tato flexibilita zajišťuje, že sekvencer lze přizpůsobit jedinečným požadavkům každého startu, což zvyšuje jeho univerzálnost a účinnost.

Sekvencer je navíc vybaven dvěma vstupy pro příkazy z nosné jednotky, toto provedení zajišťuje, že operace mohou plynule pokračovat i v případě selhání jednoho vstupu, čímž se zvyšuje celková odolnost systému.

Sekvencer A6 MLS je zkonstruován tak, aby odolával náročným podmínkám ve vesmíru, včetně tepelných a mechanických namáhání a záření. Prochází přísnými kvalifikačními testy, které ověřují jeho funkčnost v těchto podmínkách, čímž je zajištěna jeho odolnost a spolehlivost po celou dobu provozu u mise.

CZ CZ